Bemutatkozás


Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány

A Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány 1996. november 26-án került megalapításra, azzal a céllal, hogy a szenvedélybetegséggel küzdők, az állami gondozásban felnőtt emberek, gyermeküket egyedül nevelő anyák és apák, a magukra maradt idős emberek, és a lelki sérülésekkel küzdők gyógyulás utáni társadalmi integrációjának nehézségeit enyhíteni tudó egyéni és közösségi támogatásokat koordinálja és a rászorultak felé eljuttassa.


Lassan két évtizede működő szervezetünk folyamatosan nyújt segítséget szenvedélybetegek társadalmi reintegrációjában; hátrányos, vagy rossz környezetben felnövő fiatalok megtartásában; nagycsaládosok számára; idős, magányos emberek méltó életkörülményeinek biztosításában, gyakorlati támogatással, illetve preventív jellegű kommunikációs tevékenység folytatásával.

10 napig szünetel a munka a Nyugdíjintézetben
2019.02.20
Festési munkálatok miatt ki kell üríteni a Református Lelkészi Nyugdíjintézet irodahelyiségeit, ezért február 25. és március 6. között szünetel az adminisztrációs munka az intézményben – jelentette be a leállást Szabó Gergely igazgató.
Ne szalasszuk el a lehetőséget!
2019.02.20
Tárgyszerűség, fegyelmezettség és tartalékképzés kell, hogy jellemezze az egyház gazdálkodását – mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke a Zsinati Tanács február 20-i ülésén. A tanácskozáson megemlékeztek a nemrég elhunyt Bellai Zoltánról, elfogadták a közegyházi intézmények idei költségvetését és megállapították a 2018. évi lelkészi átlagjavadalom mértékét is.
„Csak mi, keresztyének segíthetünk”
2019.02.20
Február elején két hétre Indiába látogatott Fekete Károly tiszántúli református püspök, Vad Zsigmond debreceni esperes, Iszlai Endre nagysándor-telepi lelkipásztor és Gonda László külügyi és ökumenikus referens, hogy megismerjék az ottani protestáns intézmények támogatásának lehetőségeit. Fekete Károly püspökkel a különleges utazásról beszélgettünk.
37 és fél millió forintot utalt át a református egyház a kollégiumtűz áldozata családjának
2019.02.20
Átutalta a Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt férfi családjának az adományozóktól befolyt 37 és fél millió forintot a Magyarországi Református Egyház.
A Reformátusok Lapja e heti számából
2019.02.20
A Reformátusok Lapja február 24-i számában beszámolót olvashatnak Fekete Károly tiszántúli püspök indiai látogatásáról, és bepillantást engedünk a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díj idei átadó ünnepségébe.
A Református félóra február 20-i adásából
2019.02.20
A nemrég elhunyt Bellai Zoltán református lelkipásztorra, püspöki főtanácsosra emlékezünk rádióműsorunk most szerdai adásában.
Európa protestáns egyházai részvételre buzdítanak az európai parlamenti választásokon
2019.02.18
Az Európai Uniót érintő problémák és kihívások tükrében az Európai Protestáns Egyházak Közössége arra kérte a kontinens polgárait, hogy májusban vegyenek részt az EU-választáson, Európa jövőjének és irányának alakításában.
Tanárt keres a debreceni refi
2019.02.18
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona pályázatot hirdet informatika-bármilyen szakos középiskolai tanári állásra.
Ahol a gyerekek röpképesek lesznek
2019.02.18
Miért van szükség a gyerekek ilyen megközelítésű táboroztatására, milyen eredményeket lehet elérni ilyen rövid idő alatt és mivel gazdagodnak a résztvevők? A Bárka-tábor első évének tapasztalatairól Becze Orsolya szakmai vezetőt és Gőbel Gergely projektmenedzsert kérdeztük.
Évtizedes hűség az elesettekért
2019.02.16
„Próbáltam a sok feladat között lehajolni azokhoz az emberekhez, akiket nem vettek észre mások" – fogalmazott Kató Ibolya pszichológus, a Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány vezetője, miután átvette a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat.