Bemutatkozás


Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány

A Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány 1996. november 26-án került megalapításra, azzal a céllal, hogy a szenvedélybetegséggel küzdők, az állami gondozásban felnőtt emberek, gyermeküket egyedül nevelő anyák és apák, a magukra maradt idős emberek, és a lelki sérülésekkel küzdők gyógyulás utáni társadalmi integrációjának nehézségeit enyhíteni tudó egyéni és közösségi támogatásokat koordinálja és a rászorultak felé eljuttassa.


Lassan két évtizede működő szervezetünk folyamatosan nyújt segítséget szenvedélybetegek társadalmi reintegrációjában; hátrányos, vagy rossz környezetben felnövő fiatalok megtartásában; nagycsaládosok számára; idős, magányos emberek méltó életkörülményeinek biztosításában, gyakorlati támogatással, illetve preventív jellegű kommunikációs tevékenység folytatásával.

A reformáció hónapja
2019.09.17
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) idén is megszervezi Október a Reformáció Hónapja programsorozatot.
Teremtés hete
2019.09.17
Szervezzünk helyi akciókat az idei Teremtés hete szeptember 29. és október 6. alkalmából, és osszuk meg másokkal is, mennyi jó dolog történik körülöttünk! Korlátozott számban és jelentkezési sorrendben kisebb összegű támogatást is biztosít az Ökogyülekezeti Mozgalom.
Szatmár Határok Nélkül
2019.09.17
A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület idén tartja kilencedik református találkozóját szeptember 21-én Nagyecseden.
Énekes-zsoltáros istentisztelet
2019.09.17
Megújuló énekeskönyvünk dallamai is felcsendülnek a szeptember 19-én, csütörtök este 6 órakor Budapesten a Kálvin téri templomban rendezendő énekes-zsoltáros istentiszteleten.
A Reformátusok Lapja e heti számából
2019.09.17
Lehet imádsággal iskolát építeni? Hol lehet megkóstolni a református ízeket? Valóban létezik az úgynevezett jó ember? A Reformátusok Lapja 2019. szeptember 22-i lapszámában sok más érdekes és elgondolkodtató olvasnivaló mellett ezekre a kérdésekre is megtaláljuk a válaszokat.
A Református félóra e heti adásából
2019.09.17
Szerdán fél kettőtől újra Református félóra a Kossuth Rádióban! A tartalomból:
Érdeklődés és támogatás
2019.09.16
„Állam – Egyház – Diaszpóra" címmel szeptember 6. és 9. között Visegrádon tartotta éves közgyűlését és konferenciáját a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége (NYEMPGYSZ). A kilenc országból összegyűlt negyvenöt résztvevő harmincöt diaszpórában működő gyülekezetet képviselt. A közgyűlés új taggyülekezet felvételéről is döntött.
Ismét emelkedett az egyházunknak felajánlott adó 1% összege
2019.09.16
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előzetes tájékoztatása szerint idén több mint 1 milliárd 317 millió forinttal támogatták a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatát, azonban ebben az esztendőben közel ötvenezer fővel növekedett a felajánlók száma is. Köszönjük, hogy a református egyházon keresztül segített!
Balatonkenesén találkoznak a református kántorok
2019.09.16
Negyedik alkalommal adott otthont a balatonkenesei református gyülekezeti ház és a templom a református kántorok találkozójának augusztus 31-én. Hogyan lett az egyházmegyei szintű összejövetelből szakmai kurzus? Erről a házigazda beszámolóját olvashatják.
Ismét ösztöndíjat hirdettek fiatal egyháztörténészek számára
2019.09.16
Október elsejéig várják a pályázatokat a Szegedi Kis István ösztöndíjra, amelynek célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatásának támogatása.