Bemutatkozás


Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány

A Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány 1996. november 26-án került megalapításra, azzal a céllal, hogy a szenvedélybetegséggel küzdők, az állami gondozásban felnőtt emberek, gyermeküket egyedül nevelő anyák és apák, a magukra maradt idős emberek, és a lelki sérülésekkel küzdők gyógyulás utáni társadalmi integrációjának nehézségeit enyhíteni tudó egyéni és közösségi támogatásokat koordinálja és a rászorultak felé eljuttassa.


Lassan két évtizede működő szervezetünk folyamatosan nyújt segítséget szenvedélybetegek társadalmi reintegrációjában; hátrányos, vagy rossz környezetben felnövő fiatalok megtartásában; nagycsaládosok számára; idős, magányos emberek méltó életkörülményeinek biztosításában, gyakorlati támogatással, illetve preventív jellegű kommunikációs tevékenység folytatásával.

Ennek figyelembe vételével rendezi meg minden évben azokat a rendezvényeit, amelyek sikeresen segítik az ismerkedést a szenvedélybetegek között, ezzel is elősegítve annak az érzésnek a felismerést, hogy nincsenek egyedül a problémáikkal. De természetesen nem csak a már kialakult szenvedélybetegséggel foglalkozunk, hanem a megelőzéssel is, ezért rendezzük meg évente a drog prevenciós napot, mely során bemutatjuk a kistérségben dolgozó pedagógusoknak, hogy hova tudnak fordulni abban az esetben ha olyan fiatallal találkoznak, akit megérintett a betegség és magával ragadott a káros szerek hatása.

Az alapítvány mindig is figyelt arra, hogy a működése során kiemelten kezelje a szenvedélybetegeket és igyekezzen minden segítséget megadni azoknak a rászorulóknak, akik hozzá fordulnak. Ezért dolgoznak azok az önkéntesek, akik segítik az alapítvány munkáját és képesek azonosulni a szervezet céljaival, melyek az alapító határozatban is megfogalmazódtak.

Alapítványunk tevékenységének köszönhetően rászorulóhoz is el tudunk jutni, ezzel is segítve őket a fennmaradásban és megismertetni őket a keresztényi szeretettel és azzal az önzetlenséggel, mellyel mi is igyekszünk tevékenykedni embertársaink iránt. Ennek fényében szervezünk lehetőségeink szerint minden évben élelmiszercsomag osztást a rászorulók részére, melyet karácsonyi szeretetvendégség keretében adunk át a rászorulóknak. Ilyen módon igyekszünk segíteni a rászoruló embertársainknak, hogy könnyebben találjanak vissza a mindennapokba és képesek legyenek megfelelni a társadalom által támasztott elvárásoknak, ezzel is kivívva a környezet megbecsülését, elismerését.

Tevékenységünket a környéken élők jól ismerik, hiszen aktív kapcsolatot építettünk ki az évek során az érintett terület lakosságával is.